Ett bra sätt att leda fler personer till din nya hemsida. Marknadsför och bygg upp starka relationer!

Vad är marknadsföring?

Marknadsföring är ett sätt för ditt företag att bygga upp relationer till omvärlden och visa potentiella kunder varför de bör välja just dig. Ett bra sätt att leda fler personer till din nya hemsida!

Traditionell och digital marknadsföring.

Man kan dela upp marknadsföring i två olika grupper, dessa grupper är traditionell marknadsföring och digital marknadsföring.

Traditionell marknadsföring innebär att du skickar ut dina annonser i traditionella mediakanaler så som tidningar, radio eller TV. Dessa annonser når ofta en väldigt bred målgrupp, vilket innebär att den kommer mest troligt bli sedd av väldigt många personer.

Digital marknadsföring är när vi annonserar på sociala plattformar, t.ex. Facebook, Instagram eller LinkedIn. Här har du mer frihet över vilka som kommer se din annons. Du kan välja en väldigt bred målgrupp precis som i traditionell marknadsföring eller så kan du välja att endast annonsera för dina största fans!

Den mest kostnadseffektiva marknadsföringen!

Kan du gissa vilken av traditionell och digital marknadsföring som är mest kostnadseffektiv?
Helt rätt! Det är den digitala marknadsföringen.
Eftersom att det går att välja och specificera sin målgrupp ner till detaljnivå, kan vi på ett enkelt sätt även utesluta många personer som verkligen inte kommer vara intresserad av din produkt eller av andra anledningar inte behöver se din annons. Vi får alltså en smalare målgrupp.
Detta betyder att kostnaderna sänks.

Det är billigare att marknadsföra om du kan nå ut till 1000 personer jämfört med 100 000. Som tur är så betyder inte det att vi tappar kunder.
När vi begränsar vår målgrupp så sorteras endast de ointresserade personerna bort. De heta, köpsugna, kunderna finns fortfarande kvar och du kommer fortsatt få samma eller ett bättre resultat som med en väldigt bred målgrupp men till ett bättre pris!

Du samlar på dig information om dina kunders beteende.

Vi lämnar alla spår efter oss online. Oavsett om du sitter i soffan med telefonen i handen eller framför datorn på kontoret och klickar dig runt på internet så samlas det information om dig.
Google lär sig mer och mer om ditt beteende online varje dag.
Denna information kan även du få nytta och tillgång av! Genom att installera en så kallad ”Pixel” på din hemsida kan du följa dina kunders resa genom din hemsida. Det betyder att varje person som besöker din hemsida blir spårad av denna Pixel och du kan sedan spåra personens väg genom din hemsida och se vad som var av intresse.

Vart ska man synas då?

Det bästa sättet att marknadsföra är att finnas överallt, MEN eftersom att det är väldigt dyrt så tillåter inte allas ekonomi för det. Vi har valt att bli experter på digital marknadsföring på grund av all den extra kontroll du har över vilka som ser din annons. Du kan följa noggrann statistik från dag till dag om hur din annons går och göra uppdateringar eftersom.
Sen finns det en enorm anledning till.
När såg du senast på TV? Eller en ännu bättre fråga… När var senast du såg igenom en reklampaus på TV:n utan att antingen gå upp från soffan eller plocka upp telefonen?

Vi flyttar mer och mer av vår skärmtid till de sociala plattformarna och vi vet att du är mer mottaglig för reklam där. Därför använder vi oss av digital marknadsföring.

Liknande nyheter

Dela den här nyheten:

Bli en del av ez

Vi söker ständigt efter nya stjärnor till vårt team

Du förtjänar det bästa

Låt oss hjälpa dig!