Att bra bilder på en hemsida ser riktigt snyggt ut det är ju sen gammalt. Men det finns fler anledningar till varför snygga foton bör finnas på din hemsida.

Med lite tanke bakom bilderna kan din hemsida bli en plats där folk vill spendera sin tid och läsa om ditt företag.

1. Får besökare att komma ihåg dig.

Om du vill få dina besökare att komma ihåg ditt budskap så finns det massor med parametrar som spelar in. En av dem är bilder. Bilder på hemsidan gör alltså att dina besökare kommer minnas ditt budskap i större utsträckning och chansen att de återkommer till dig när de är redo att köpa ökar.

2. Skapar en känslomässig koppling. 

Bilder skapar en känslomässig koppling till produkter och tjänster vilket leder till större engagemang från dina besökare. Använd gärna bilder på människor tillsammans med produkten då det gör det lättare för besökarna att föreställa sig själva med den. Tänk på all reklam du ser på TV, i tidningar och på webben – visst är produkten nästan alltid kopplad till en människa?

3. Introducerar och stödjer ditt budskap.

Det sägs att en bild säger mer än tusen ord. Genom att använda lämpliga bilder kan du snabbt både introducera besökarna till din produkt, och stödja budskapet på den givna undersidan. Detta ger potentiella kunder en snabb idé om vad de kan förvänta sig när de klickar sig in på sidan, och chansen att de stannar och läser vidare ökar.

Bilder

4. Gör hemsidan mer visuellt tilltalande.

Genom att använda snygga och bra foton adderar du färg och kontrast till hemsidans design. Det gör den mer visuellt tilltalande för dina besökare. En hemsida som ser bra ut är roligare att surfa på och du kan räkna med längre besök som oftare leder till en affär eller intresseanmälan.

5. Ökar trovärdigheten och får ditt företag att framstå som mer professionellt.

Bilder kan också användas för att öka besökarnas förtroende. När de ser att du har personliga och snygga foton framstår du som mer professionell. Kör du dessutom in bilder på dina kunder tillsammans med ett citat ökar förtroendet ännu mer!

6. Uppmanar till delning via sociala medier.

Hemsidor och blogginlägg med foton är betydligt mer delningsvänliga än de som bara innehåller text. Om du vill att ditt innehåll sprids – lägg till en eller två fina bilder!

​7. Bryter av texter och gör det mer lättlästa.

​Genom att lägga in ett foto i textstycken blir din text inte bara lättar att komma ihåg – den blir även mer lättläst.
Desto lättare den är att läsa, desto fler kommer läsa den. Om du har en bild som dessutom kan relateras till den precis lästa texten ger det ännu mer pluspoäng.

Lycka till med bildoptimeringen av din hemsida!
/EZ-Team🚀

Liknande nyheter

Dela den här nyheten:

Bli en del av ez

Vi söker ständigt efter nya stjärnor till vårt team

Du förtjänar det bästa

Låt oss hjälpa dig!